A Swietelsky nyerte a 4-es metró kelenföldi kapcsolódó beruházásait

MTI/iho   ·   2014.08.25. 16:10

Az eredetileg becsült nettó 8,1 milliárd forint helyett nettó 7,1 milliárd forinttal a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte a 4-es metró kelenföldi kapcsolódó beruházásaira kiírt nyílt közbeszerzést – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A Budapesti Közlekedési Zrt. által kiírt tender a Kelenföldi pályaudvar környékének rendezését jelenti, a pályaudvar nyugati kijáratát, valamint az M1–M7 autópálya bevezető szakaszán egy módosított csomópontot foglal magában.

A 4-es metró megvalósítása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a Közlekedés Operatív Programban (KÖZOP) kiemelt prioritást élvez. A projekt a „Városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése” című fejezet része. A főváros 2008 májusában nyújtott be támogatási kérelmet a Kohéziós Alaphoz. Az Európai Bizottság 2009 szeptemberében hozott határozatot a projekt – Budapest Kelenföld–Budapest Keleti pályaudvar közti – első szakaszának támogatásáról.

A Swietelsky legolcsóbb ajánlattevőként nyerte meg a tendert.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek