A The Body Shop vegetáriánus és vegán termékei

iho   ·   2019.03.25. 01:08

(x)

Mivel nem biztos, hogy mindenki tökéletesen ismeri a két fogalom közötti különbséget, röviden összefoglaljuk, hogy mit is jelent az, ha egy termék vegetáriánus, és mi is pontosan a vegán kozmetikumok sajátossága.

Vegetáriánus termékek

Vegetáriánusnak tekinthetőek azok a termékek, amelyek előállítása során nem esik áldozatul állat, azonban készülhetnek olyan alapanyagokból, amik ugyan állati eredetűek, de az állatnak nem esik bántódása.

Ilyen lehet például a lanolin, a méhviasz vagy a méz. Sajnos sok olyan kozmetikum kapható, melyek összetevői állatok életét követelték, a The Body Shop azonban kitart amellett, hogy a szépségért senkinek sem szabad szenvednie, így minden termékük vegetáriánus.

Mitől vegán?

A vegán termékekről érdemes tudni, hogy egyáltalán nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt, tehát a korábban említett méz, méhviasz és lanolin sem kerülhet egy vegán kozmetikumba.

Mivel a vegán életmód és szemlélet egyre elterjedtebb, a cég fontosnak tartja, hogy állati eredetű összetevőket egyáltalán nem tartalmazó termékeiket 100% vegán címkével lássák el, weboldalukon pedig külön kategóriában találhatjuk meg őket.

Minden The Body Shop termék vegán?

Bár a vállalat minden termékéről kijelenthető, hogy teljes mértékben vegetáriánus, nem mindegyik vegán is egyben. Ennek oka, hogy nem vegán termékeik jellemzően tartalmaznak mézet, ami a szépség megőrzésének egy fontos alapanyaga.

A The Body Shop kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, így a felhasznált méz és méhviasz is Etiópiából és Kamerunból származik, ahol vadon, teljesen organikusan termesztik, illetve fenntartható forrásból szerzik be. A folyamat során a méheknek nem esik bántódásuk, sőt, az együttműködésnek köszönhetően virágzik is a populáció.

A méhészek nem gyűjtik be a kaptárakból az összes mézet, csak a kétharmadát, így a méhek tovább gyűjthetik a vadvirágok nektárját a lépesmézhez. Ilyen módon gyűjtött mézet tartalmaz például az Etióp mézes mélytápláló arcmaszk, mely 100% vegetáriánus, emellett pedig intenzíven ápolja és puhítja az arcbőrt.

A környezettudatos, állatvédő világmárka termékeinek a 100%-a vegetáriánus, 60%-a pedig vegán is, így kijelenthető, hogy igazán sokat tesznek azért, hogy szépségünk megőrzéséért ne szenvedjenek az állatok.

Kapcsolódó hírek