A tudomány szerint egy lánytestvér jobb emberré tesz

iho   ·   2019.07.20. 02:31

(x)

Alex Jensen professzor szerint, aki a testvérkapcsolatok szakértője, ha valaki lánytesóval nő fel, akkor profibban tud majd érvelni és kommunikálni, ráadásul a kompromisszumokra is hajlamosabb lesz. Ezen persze lehet vitatkozni, de ki akar a tudománnyal szembemenni? Szóval nézzük, miért is jó, ha lánytestvéred van?

1. Mentálisan egészségesebb leszel

Egy 2010-es tanulmányból az derül ki, hogy ha van egy lánytesód, akkor mentálisan egészségesebb leszel, és még az önbecsülésed is megnő. Mindig lesz melletted valaki, aki megvéd a magánytól, az érzéstől, hogy téged senki nem szeret. Azt sem hagyja, hogy beképzelt legyél, ha pedig valamitől rossz a lelkiismereted, akkor is lesz kire támaszkodnod.

Ha van egy lánytesód, mindig lesz kit felhívnod, ha problémád van vagy félsz, mert ő biztosan segít legyűrni az akadályokat. Azt is megfigyelték ezenkívül, hogy a szülők halála után a lánytesók azok, akik egyben tartják a családot.

2. Nagyobb empátiát mutatsz mások felé

A már említett tanulmány szerint azoknak, akiknek lánytestvérük van, sokkal jobb a természetük, kedvesebbek és segítőkészebbek. Szívesebben adakoznak, mert sokkal fogékonyabbak az olyan pozitív viselkedési formákra, mint a törődés, az empátia és az önzetlenség.

Ha a lányok között kitör a viszály és a veszekedés, akkor is visszafogják magukat, és szabályozzák az érzelmeiket, vagyis egy negatív helyzetből is a legjobbat hozzák ki.

3. Jobb lesz a kapcsolatteremtő képességed

A kapcsolatteremtésnek az élet rengeteg területén van kiemelkedő szerepe. A munkahelyen, a magánéletben, és bizonyos esetekben még a tágabb családon belül is. Egy lánytestvér megtanít a konfliktusok kezelésére és megoldására, ami igen hasznos lehet egy-egy nehéz szituációban.

Ehhez egyrészt az empátia a kulcs, másrészt pedig az a tény, hogy két lánytesó számos vitát átél, így már gyerekkorban megtanulják, hogyan kell lerendezni egy verbális támadást vagy a fizikai megfélemlítést.

4. A lánytesós fiúk jobban kommunikálnak a nőkkel

Nem meglepő annak a kutatásnak a következtetése, miszerint egy fiú lányok között nő fel, akkor jobban tud majd kommunikálni a nőkkel, mint az egykék, vagy azok, akiknek fiútestvérei voltak. Az ellenkező nemű testvérek ugyanis serdülőkorban közel kerülnek egymáshoz, így rengeteg információt szereznek az ellenkező nemről.

5. Egy lánytestvér kihozza belőled az ambíciót

Egy 2009-es angol felmérés szerint azok, akik legalább egy lánytesóval nőttek fel, függetlenebbé és határozottabbá váltak, illetve mindig arra törekedtek, hogy elérjék a céljukat, és jobbak legyenek a másiknál.

Kapcsolódó hírek