A VIP A319-est megnyomta a catering-autó

iho   ·   2018.09.18. 11:41

"A repülőgép meghibásodása miatt Áder János köztársasági elnök nem utazott el reggel Bukarestbe, a Három Tenger Kezdeményezés találkozójára" - adta hírül reggel az MTI a Köztársasági Elnöki Hivatalra hivatkozva.

A nemrég beszerzett, kormánygépként is használt mindkét Airbus repült volna ma reggel, derítette ki a 444.hu. Az egyikkel Orbán Viktor utazott el Moszkvába, Vlagyimir Putyinhoz. Ez rendben el is indult. A másikkal Áder Jánost ment volna Bukarestbe.

Csakhogy az oldal értesülései szerint, melyet a portál két forrása is megerősített, az aszfalton várakozó kormánygép egy cateringes autóval ütközött. A cateringes autó felemelt rakománya nekicsapódott a kormánygép ajtajának, amely annyira deformálódott, hogy nem szállhatott fel.

A cateringes autó nem része a földi kiszolgáló személyzetnek, azt régóta egy külsős vállalkozás üzemelteti.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.