A380-as repülőünnep kerítésen innen és túl

iho/repülés   ·   2011.10.04. 20:00
cimkep1

Míg az iho/repülés stábja az óriásgép körül sürgölődött a Budapest Airport és a Lufthansa vendégeként, közben azért olykor-olykor volt időnk vetni egy-egy pillantást a teraszra, a feljáróra, a kerítésen túli, máskor oly csendes mezőkre, a cargo- és a spotterdombra: minden hely tele volt emberrel, fényképező, messzelátóval fürkésző nézőkkel, mintha csak egy repülőnap közönsége gyűlt volna össze a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér peremén.

De mint kiderült, mi, sárga láthatósági mellényben feszítő sajtósok, fotóriporterek, újságírók, tévéstábtagok is meglehetős komoly seregletet alkottunk, ahogy követtük az eseményeket.

Balla Péter fotója: alacsonyan repülő óriásgép, hosszan elnyúló sajtósor a pálya mellett – nézze meg galériánkat!

Az iho/repülés a vasárnapi emlékezetes látogatás óta sokfelől kapott remek felvételeket az eseményről, köztük most olyan képeket mutatunk be, amelyek egy kicsit tágabban idézik az A380 két és fél, Ferihegyen töltött óráját. Lássuk tehát, ami az eddigi tudósításokból kimaradt: egy hatalmas gépmadár érkezése igazi repülőünnepet varázsolt a repülőtérre és környékére.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.