ABB: az első tanúsítvány gyorstöltőkre

iho   ·   2014.05.12. 14:30
abb00kicsi

A Terra 23 és a Terra 53 termékcsaládhoz tartozó gyorstöltők tanúsítását a spanyol Applus ADIADA végezte. A tanúsítási folyamat közvetlenül Európa első, gyorstöltőkre szakosodott tanúsítási házának átadása után történt meg. Az eljárás során több szigorú szabványnak kellett megfelelni, például a töltő szigetelését és a töltőáram minőségét is külön vizsgálták. Az iparág irányelve jelenleg még a kidolgozási folyamatnál tart, a MOCCA (Multi Outlet Charger Configuration Agreement) specifikáció teszi majd lehetővé a több, különböző szabványú gyorstöltő megoldásnak egy rendszerbe integrálását. Ahogy Wil van Gils, az ABB Elektromos hajtású járművek töltési infrastruktúrájának K+F elnökhelyettese elmondta: a cég a termékek gyors piacra dobása helyett inkább a tanúsítási folyamatra koncentrál, ezzel garantálja a professzionális hálózatokhoz szükséges megbízhatóságot. Az ABB az első cég, amely Japánon kívül is elnyerte a Chademo 1.0 tanúsítványt.

A Terra 23/53 gyorstöltők tanúsítás utáni első üzembe helyezése már 2014 márciusában megtörtént, a töltők zökkenőmentesen integrálhatók az ABB már meglevő, felhőalapú szolgáltatási körébe.

(forrás: ABB)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek