Ahol kitartanak a Szilik

Vörös Attila   ·   2016.01.15. 08:45
87__IMG_9871-Edit

A kék Flirtök érkezésével az utóbbi évben fokozatosan fogytak el a BDV motorvonatok a 70-es és a 71-es vonalról. A decemberi menetrendváltás óta forda szerint már nem is járnak Vác felé, csak ha be kell ugrani valamilyen zűrzavar miatt. A Hernyókkal ma már inkább Kunszentmiklós és Miskolc környékén találkozhatunk, már amikor, mivel Borsodban egyelőre botrányos üzemkészséggel dolgoznak a motorvonatok.

Egyvalami viszont nem változott a szobi oldalban: a tehervonatok többségét még Szilivel húzzák. Bár a magánvasutak is egyre nagyobb részt visznek el a forgalomból – a PSŽ, az LTE, az MMV és újabban a CER forgalma is nő a 70-es vonalon –, a Rail Cargo Hungaria teherforgalmi dominanciája látszik. A Cargo márpedig itt a Starttól bérel vontatási szolgáltatást, a Start pedig leggyakrabban a ferencvárosi klasszik Szilijeit vagy Gigantjait adja.

Az 1014-es Szili robog Ferencváros felé kelebiai tranzitvonatával Zebegénynél (fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek