AirAsia A320: megvan az eltűnt gép

iho   ·   2014.12.30. 09:23
cim

Az AvHerald összefoglalója szerint kedden megtalálták a tengerfnéken az A320-as törzsét: több darabra tört, de jól felismerhető.

Korábban írtuk:

Legfrissebb hírek szerint egy helyszínre érkezett indonéz hadihajó emberei már csaknem negyven holttestet találtak meg és vettek fedélzetre.

Korábban a kutatásban résztvevő egyik C-130-as  személyzete észlelte a holttesteket, illetve egyértelműen repülőgépről származó roncsadarabokat, például egy ajtót, és más részeket. A Hercules egyik pilótája látni vélte a viszonylag sekély vízben egy repülőgép körvonalait is. Mindezt attól a ponttól mintegy tíz kilométerre észlelték, ahol a gép utoljára látható volt a radarokon.

Egyes információk már arról szólnak, hogy helikopterrel emelik ki a megtalált holttesteket és szállítják a Borneo nyugati partvidékén a helyszíntől 160 kilométerre fekvő Pangkalan Bun városába. Eszerint összesen hat holttestet találtak és közülük hármat emeltek ki a tengerből. A kutatást és a kiemelétst a helyszínre szállított búvárok segítségével végzik.

Korábban írtuk:

Indonéz kutató-mentő CN235-ösök újabb roncsokat fedeztek fel, abban a térségben, ahol már korábban észleltek „gyanús tárgyakat”, amelyekről feltételezhető volt, hogy a két napja eltűnt AirAsia A320-asról származnak.

Legfrissebb hírek szerint az indonéz tengeri mentőszolgálat, a Basarnas bejelentette:  három holttetstet is találtak, de hogy pontosan hol és milyen körülmények között, arról egyelőre nem ismeretesek a részletek.

Az észlelések alátámasztják azt a már repülési szakértők és politikusok által is hangsúlyozott tényt, hogy az AirAsia gépének eltűnése semmiféle kapcsolatba nem hozható, semmiféle párhuzamba nem állítható a Malaysian Airlines tavasszal eltűnt 777-esének ügyével. A Jáva-tenger felett ez az AirAsia utasszállító feltehetően balesetet szenvedett, amelynek részleteire remélhetőleg fény derül, míg a szélestörzsű utasszállító eltűnése feltehetően egyes személyek, valószínűleg a pilóták vagy azok egyike szándékos tevékenységére vezethető vissza, és a gép többezer mérföldet repült még, miután megszakadt vele a kapcsolat.

Hétfőn az eltűnt AirAsia-gép keresésébe bekapcoslódott egy amerikai hadihajó is, a USS Sampson, de a monszun-időszakban szokásos rossz idő nem segíti a felderítést, mondják a hatóságok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek