Állami mentőöv az önkormányzati közlekedési cégeknek

iho   ·   2017.03.16. 09:37

Lázár János kancelláriaminiszter egy tévéinterjúban állami segítséget ígért az önkormányzati tulajdonú közlekedési cégeknek – írja a bama.hu. Ez nem jelent kötelező államosítást, ám ha az adott település úgy dönt, nem tudja fenntartani közösségi közlekedését, élhet a felajánlott lehetőséggel. A pécsi közgyűlésen a közelmúltban felmerült, hogy az öt évvel ezelőtt a város buszjáratait üzemeltető Tüke Busz Zrt. túl sok pénzt emészt fel – a Pécsi Közlekedési Zrt. szerepét átvett vállalkozás új buszokat szerzett be, és átszervezte a hálózatot is.

Több önkormányzati képviselő is szót emelt a helyzet tarthatatlansága miatt, a költségek ugyanis mintegy háromszázmillió forinttal emelkedtek 2014 óta. Páva Zsolt polgármester válaszában elmondta: a város vezetése és a kormány elkezdte a tárgyalásokat a finanszírozás feltételeinek javításáról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek