Allison a város tisztaságáért

iho   ·   2013.12.15. 18:45
00

A város csatornarendszerének tisztítását egy Mercedes-Benz Econic végzi 47 ezer csatornafedlapon keresztül, a felépítményt az Assmann GmbH gyártotta. A városi forgalomban elengedhetetlen szükség van egy jól manőverezhető és irányítható, a vezetőt is kímélő járműre. Az Allison Transmission 3000 típusú automata sebességváltó nyomatékváltója és fokozatmentes erőátvitele jó indulási képességeket, az ötödik generációs elektronikus vezérlés pedig optimális üzemanyag-hatékonyságot tesz lehetővé.

A jármű...<br>(fotók: Allison Transmission)

A speciális járműnek két szivattyúja és két tartálya (az egyikben hat köbméter szennyvíz, a másikban 3000 liter tiszta víz fér el) van, a csuklókaros csövet teljesen automatikusan vezérlik. A csatornafedelet egy beépített mágnes emeli le, a szivattyúkart (hidraulikus és teleszkópos üzemmódban) joystickkel vezérlik. A düsseldorfi városi csatornázási vállalatnál ezen kívül még öt másik, Mercedes-Benz Vario típusú jármű üzemel, kettőt a közművek karbantartásához használnak, egyre darut szereltek, a negyedik biztosító feladatot végez a nagyobb munkáknál, az ötödik a szivattyúk karbantartásához szükséges eszközöket hordozza. Ezekben a kocsikban Allison 1000-es típusú sebességváltó működik.

Az Econic hidraulikus és teleszkópos csuklókaros csövét a kabinból egy joystickkel és érintőképernyőn működtetik

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek