Állomásfelújítás a sógoroknál is

iho   ·   2016.03.17. 11:15
00kicsi

A régi állomások korszerűsítése, utasbaráttá tétele a „bezzegszomszédnál” is aktuális, sőt, mielőtt még arra gondolnánk, hogy odaát mennyivel előrébb járnak, megláthatjuk, hogy – bizonyos országrészeket tekintve – azonos ütemben haladunk.

A felújított nagymartoni állomás képei. A képre kattintva galéria nyílik (forrás: ikvahir.eu)

A teljes felújítás tizenötmillió eurót kóstált, az állomás utasforgalmi létesítményein kívül a vágányokat is felújították. Részben fedett peront építettek új hangosítással, térvilágítással. Új P+R parkolót alakítottak ki, 123 gépkocsinak elegendő férőhellyel. A Déli Vasút eredeti épületét meghagyva kialakítottak egy új fedett részt, és a peronon is a jelenlegi ÖBB-stílusnak megfelelő üvegfalú váró védi az utasokat. Felújították továbbá a vonal legrégibb műtárgyát, az 1847-ben épült téglaviaduktot is – írja az ikvahir.eu portál.

A nagymartoni vasútállomás régi fényképeit a vasutallomasok.hu oldalon tekinthetik meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek