Alstom Linteket is bevet a Leo Express

iho/vasút   ·   2018.08.07. 08:00
400px_leoexpress_lint

A négy egyrészes Lint 27-es, valamint a tizenegy kétrészes Lint 41-es szerelvényt jelenleg a Transdev Sachsen-Anhalt GmbH üzemelteti Németország Harz-régiójának északi részén, a vonatok úgynevezett Harz-Elba Expresszekként (HEX) közlekednek. Ez év decemberében azonban az Abellio átveszi az útvonalakat, integrálva azokat a Dieselnetz Sachsen-Anhalt szolgáltatásába. A feleslegessé vált járművekre a Leo Express le is csapott. A vasúttársaság jelenleg azon dolgozik, hogy megszerezze az engedélyt járművek százhúsz kilométer per órás sebességű üzeméhez – adja hírül a Railway Gazette.

A cseh megánvasút Leo Express Németországból használtan szerzett be járműveket. Négy egyrészes Alstom Coradia Lint 27-es motorkocsit... (látványterv: Leo Express)

Habár a tizenegy, részben alacsonypadlós vonat már az év végére megérkezik a csehekhez, a forgalomba állítás előtt különböző módosítások szükségesek. A meglehetősen halk, és alacsony károsanyag-kibocsátású motorkocsikra felszerelik a cseh vasúthálózaton használt Mirel automatikus vonatbefolyásolási rendszert, hálózati és USB-csatlakozókat, vezeték nélküli internetszolgáltatást (wifi) építenek be. Jegyautomaták, valamint üdítőket és rágcsálnivalókat árusító automaták is kerülnek a fedélzetre. A rövidebb Lintek hetven, a hosszabbak százhúsz ülőhelyet kínálnak az utasoknak. A légkondicionált utastérben babakocsik, kerékpárok és kerekesszékek szállítására kijelölt helyek is találhatók.

...valamint tizenegy kétrészes Lint 41-es iker-motorkocsit állít üzembe Csehországban 2019 során

Az International Railway Journal arról ír, hogy 2019-ben lejár a Cseh Vasút (CD) távolsági és regionális vonalakra szóló közszolgáltatási szerződése, amelyet közvetlenül odaítélve kapott meg tíz évre. Habár várhatóan a legtöbb vonalon továbbra is a CD járathatja majd a vonatait, a magánvasutak előretörése egyre nagyobb méreteket fog ölteni. A RegioJet például júliusban nyerte el az Ustí nad Labem környéki hat vonalra kiírt közszolgáltatási tendert, megelőzve a CD-t, az Arriva Vlaky-t és a Leo Expresst.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek