Angyalföld–Rákosrendező: már az új pályán

Vörös Attila   ·   2017.04.10. 13:45
3-P1060752

Nagy erőkkel zajlik a munka a Budapest–Esztergom (2-es) vasútvonal fővárosi szakaszain, elsősorban Angyalföld környékén. Az állomáson a peronokat sokkal célszerűbb helyre építették, közelebb a Béke úthoz, így sokkal gyorsabban át kehet szállni az itt futó 14-es villamosra. A Rákosrendező felé vezető eleve kétvágányos szakasz ívkorrekciója is halad, a régi pálya már nincs is meg, a helyét épp rekultiválják. Az új pályából egyelőre egy sínpár van meg, jelenleg csak ezen tudnak haladni a vonatok. Az átépítés végeztével egészen az Újpesti vasúti hídig lesz kétvágányos a 2-es vonal a pesti szakaszon.

Zajlik a munka a Rákosrendező–Angyalföld szakaszon. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

Várhatóan 2017 szeptember végéig elkészül a Rákosrendező–Angyalföld vonalszakasz és Angyalföld állomás vágányhálózatának átépítése is. A tervek szerint a nyár végéig átépítik Újpest megállóhelyen a peront és a perontetőt, továbbá zajvédő falat telepítenek. Szintén 2017 őszére tervezi a NIF a villamosítási munkák befejezését a teljes vonalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek