Apa! Szeretnék egy buszt! Jól van, kisfiam!

iho/közút   ·   2016.07.16. 13:45
otvos_ikarus_kicsi

Vagyunk páran, akik annó gyermekkorunkban egy pedálos Moszkvicsért is össze tettük volna a két kezünket, egy fiatalabb generáció szerencsésebb tagjainak viszont már akkumulátoros kisautók kormányát tekergették. A legirigyeltebb helyzetben viszont valószínűleg Ötvös István kisfia van, akinek egy egyedi gyártású Ikarus 280 jutott.

István Angliában él, a fia már ott született, csak a nyarakat szokta itthon tölteni a nagyszülőknél. Ez elég is volt ahhoz, hogy ne a jobbkormányos double deckerekbe, hanem a jó öreg hazai csuklós Ikarusokba szeressen bele, így István – kitűnő apuka révén – készített neki egyet kicsiben.

István, a fia és az ő Ikarusa. Szegedi színekben, szegedi viszonylatjelzővel. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Ötvös István)

A busz váza alumínium, a kerekei egy rokkantkocsiról származnak, a tárcsafékek házi gyártmányok, ha elkészül egy 500 Wattos elektromos motor fogja hajtani, ami az áramot két 12 Voltos, egyenként 30 kilogramm tömegű akkumulátorból nyeri majd.

Istvánnak ez már a második házi építésű járműve lesz, a projekt azonban viszonylag lassan halad, hiszen a munka mellett erre csak hétvégén jut idő. Drukkolunk a mielőbbi elkészüléshez, a kisfiút pedig felnőtt fejjel is irigyeljük egy kicsit. (Nagyon...)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek