Apró ország, nagy fejlesztés

iho   ·   2018.10.02. 15:15
kuvait_boeing0

A Kuwait Airways komoly flottafejlesztést fog végrehajtani az Airbus segítségével, jelentette be Yousef Al-Jassim, a cég igazgatótanácsának elnöke. A cégvezető szerint két héten belül aláírás kerülhet a szerződésre, amely a légitársaság eddigi egyik legnagyobb flottamodernizációs programját is jelenti. A 2026-ig beérkező harmincnyolc repülőgépet az eddigi információk szerint nem lízingeli, hanem megvásárolja a társaság, s ezzel cserélik le a jelenleg csak bérelt utasszállítókat. A tervezett költségekről jelenleg nincsenek információk.

A Kuwait Airways jelenleg a térségben aprónak számító, de meglehetősen vegyes flottát üzemeltet.

Egy kormányzati VIP szállító Airbus A319, tizenegy A320 (négy saját, melyből egy kormányzati VIP-szállító és öt lízingelt példány a Macquarie Banktól, kettő a Dubai Aerospace Enterprise-tól), öt Airbus A330-200 (238 tonnás maximális felszállótömegűek, az IAFC-től lízingelt), két Airbus A340-500-as (372 tonnás maximális felszállótömeg, csak kormányzati szállításra), egy Boeing BBJ3 (szintén kormánytagok szállítására), egy Boeing 747-400 kombi (vegyes kormányzati és utasszállítás), egy Boeing 747-8 Intercontinental (szigorúan csak VIP) és tíz Boeing 777-300ER (hat sajt és négy lízingelt az ALAFCO-tól) alkotja a gépparkot. Kérdés, hogy a harmincnyolc új Airbus milyen „típusbontást” jelent majd: várhatóan az A320neo-, az A330neo- és az A350XWB-család tagjai közül kerülhetnek majd ki a gépek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek