csik

 

 

 

 

Sorrendben a negyvenhatodik, alacsonypadlós ARC-autóbusz érkezett október első napjaiban a Borsod Volánhoz, hogy megkezdje utasforgalmi tesztüzemét.

Az autóbuszon alapvetően a világos színek dominálnak, hófehér fényezés, az utastérben fehér falak, sárga kapaszkodók és kék, fejtámlával és kartámasszal szerelt STER ülések találhatók, melyek minőségi előrelépést jelentenek az ARC 127-esben található, „natúr“ verzióhoz képest, és ugyancsak előny a dupla üléssorok ellenére meglévő, tágas utasfolyosó. A kellemes hőmérsékletről Thermo King klímaberendezés és három fűtőtest gondoskodik.

Jelentősen átakult a műszerfal elrendezése. A központi helyen digitális kijelző található, a sebességváltót balra, a kézifék mögé helyezték, és az ajtóműködtető gombok is közelebb kerültek a járművezetőhöz – éppúgy, mint a hosszú munkaórákat kellemesebbé tevő rádió, amelyet az elektronikus utastájékoztató rendszer (Vultron) vezérlőpanele fölé helyeztek, a sofőr jobb oldalára. Ez utóbbi két BUSE-táblát vezérel, egyet az autóbusz elején, és egy számok kijelzésére alkalmas kisebbet, a hátsó falon.

 

 

 

 

Illusztráció: Kovács Balázs (borsodbusz.fw.hu)