Áremelés után öt hónapos jegyárakció Kaposváron

iho/közút   ·   2013.01.03. 13:06

Öt hónapon át, május végéig akciós áron, mintegy 17 százalékkal olcsóbban válthatják meg a buszjegyeket az utasok Kaposváron – közölte a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatója.

Veizer Jánosné tájékoztatása szerint az önkormányzat tulajdonában lévő társaság buszjáratain tapasztalt forgalomcsökkenés miatt döntöttek az akciós jegyvásárlás bevezetéséről, továbbá lehetővé teszik csúcsidőszakon kívül a kerékpárszállítást az utaskör bővítése érdekében.

A kaposvári menetrendszerű autóbusz-közlekedés tarifáinak legmagasabb díjait az önkormányzat közgyűlése határozza meg a közszolgáltatási szerződés értelmében. Ennek alapján az év elejével átlagosan 7 százalékkal emelkedtek a jegyárak a somogyi megyeszékhelyen. Mivel azonban a zrt. szignifikáns utasforgalom-csökkenést tapasztalt a járatain az utóbbi időben, akciót vezetett be. Ennek értelmében január 1-jétől május végéig az elővételben váltott menetjegy 240 forint helyett 200 forintba, a gépkocsivezetőnél vásárolt pedig 360 forint helyett 300 forintba kerül. Az akciós menetjegy csak az akció időtartama alatt jogosít utazásra, a fel nem használt jegyek pedig június végéig visszaválthatók.

A társaság másik döntésével a város közelmúltban történt kerékpáros fejlesztéseihez szeretne csatlakozni. Január 1-jétől az autóbuszain lehetőséget ad a csúcsidőszakokon kívül kerékpárok szállítására. A biciklik szállítási díja azonos az autóbuszra érvényes menetjegy árával.

A zrt. szerint ezzel a lehetőséggel a csatolt településrészeken és a város külső részein élők könnyebben és biztonságosabban érhetik el a belvárost, továbbá jobban élhetnek az új kerékpársávok használatának lehetőségével, a társaság pedig újabb utasréteggel növelheti forgalmát, emellett elősegíti a turisztikai és a környezetvédelmi szempontok érvényesülését a városban.

Kapcsolódó hírek