Átadta tatabányai logisztikai központját a Trans-Sped Kft.

MTI/iho   ·   2017.01.19. 21:57

Hatezer négyzetméteres, fűthető és hűthető csarnokot adott át a Tatabánya-Környe Ipari Parkban csütörtökön a Trans-Sped Kft. Fülöp Szabolcs, a cégcsoport ügyvezetője elmondta, a társaság nyolc éves, összesen kétmilliárd forint összegű raktározási és szolgáltatási szerződést kötött a AGC Glass Hungary Kft-vel. A most megépült raktárbázis az autóüveggyártó csehországi raktárait váltja ki. Mivel a gyártól néhány száz méterre található, biztosítja a termelés rugalmas ellátását, valamint a késztermék raktározását. Haluza Zoltán, az AGC logisztikai igazgatója hozzátette, három csehországi raktárat váltottak ki a tatabányai beruházással. A vállalat 2017 júniusától csehországi síküveggyára és tatabányai telephelye között a szállítmányozást is magyar cégekre bízza. A havonta négyezer kamionnyi fuvar felét a Trans-Sped végzi majd.

A Trans-Sped Kft. újonnan átadott, hatezer négyzetméteres logisztikai bázisa a Tatabányai Ipari Parkban (fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a Környével közös közigazgatási területen lévő ipari park fejlődésével párhuzamosan százmillió forintot meghaladó ráfordítással felújítja a park fő közlekedési útjait, illetve a Modern városok program keretében új feltáró utakat létesít. A magyar tulajdonú, debreceni központú Trans-Sped Kft. országos irodahálózattal rendelkezik, fedett raktárkapacitása meghaladja a száznyolcvanezer négyzetmétert. Kamionjainak száma 2017 végére meghaladja a kétszázat, a munkatársak száma pedig a hétszázötvenet. A társaság 2016-ban tizenhatmilliárd forintos árbevételt ért el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek