Átalakul a BKK, na de hogyan?

iho   ·   2014.11.20. 16:57

A közgyűlés november 26-i ülésének első két napirendi pontja foglalkozik a városüzemeltetés gyökeres átalakításának javaslatával. Ahogy Tarlós István főpolgármester újraválasztása előtt, a kampányban már jelezte: az eddigi két csúcsszerv, a BVK és a BKK jó néhány feladatának átirányításával, német modell szerint, új városigazgatóságot hozna létre, megszűnik a városüzemeltetési főpolgármester-helyettesi poszt is.

A minden, közlekedéssel kapcsolatos feladatot átvett BKK-tól el is vennének jópár funkciót: a közútkezelés, a taxiállomások üzemeltetése, a projektfelügyelet a hírek szerint az új városigazgatósági holdinghoz tartoznának, azonban a BKK a futó beruházásokat még végigviheti. Szintén megszűnne – ahogy a nol.hu portálon olvashattuk – a BKV felett gyakorolt tulajdonosi, irányítási és utasítási jog, a közlekedésszervezés megtartásával. A BKK és a BKK Közút az új Budapesti Városigazgatósági Holding alá tartozna, emiatt újra kell tárgyalni a főváros és a BKK, valamint a hozzá tartozó cégek közötti keretmegállapodásokat, szerződéseket.

Ahogy a nol.hu, úgy a VEKE Facebook-oldala is Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató háttérbe szorításának, esetleg menesztésének tulajdonítja ezt az átszervezést, utalva a közte és a főpolgármester közötti viták elburjánzására, a BKK saját szerepének aránytalan túlterjeszkedésére.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek