Áthidalják a problémát

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.14. 12:15
kiskep

A rendkívüli menetrend március tizedike óta a Szenc (Senec)–Diószeg (Sládkovičovo) szakaszt érinti. A Pozsonyból Párkány irányába tartó 130-as vonalon a pályakapacitás nem engedi kielégíteni a menetrendi igényeket. Ezért több vonat módosított menetrend szerint közlekedik április 3-áig. Ekkor ér véget a felújítás első szakasza. A Metropol EN rendkívüli galántai megállásáról a vágányzár ideje alatt már beszámoltunk az ihón.

Munkára fel!<br>(fotók: railtrains.sk)<br>A képre kattintva galéria nyílik

A vágányzár lényegében az egyik elavult és megrongálódott híd cserélése miatt van. A 94,328-as kilométernél található vashidat már eltávolították, helyén ideiglenes hidat emeltek, hogy biztosítsák legalább az egyvágányú közlekedést. Jelenleg a munkák az 1. számú vágányon és a fölötte húzódó felsővezetéken zajlanak. A Railtrains.sk partneroldalunk fotóin láthatók a részletek. A sűrű személyforgalom miatt a teherforgalom javát Pozsonyból a Nagyszombat (Trnava)–Vágkeresztúr (Križovany nad Dudváhom)–Galánta (Galanta) vonalra terelik. A munkálatok második szakaszában (ez június hónapban várható) a régi híd helyére egy előgyártott vasbetonhíd kerül. A vágányzár miatt a személyvonatok és gyorsvonatok is 10–15 percet késhetnek. Érsekújváron és Galántán a csatlakozást biztosító személyvonatok legfeljebb 15–20 percet várnak az elmaradással közlekedő vonatokra.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek