Átvette az első 737MAX-ot a LOT

iho/repülés   ·   2017.12.04. 11:15
lot_uj737maxa0

Még a gyárban (fotók: Boeing)

– A döntésnek nincsenek érzelmi és politikai okai, a lengyel nemzeti légitársaságnak a Boeingok beszerzése volt az olcsóbb megoldás, és a jelenlegi flottához is ez kínál szinergiákat, hiszen a LOT gépparkjában ott vannak a 737-400-asok – mondta még 2016 októberében a LOT vezérigazgatója, Rafal Milczarski. Akkor az Airbus kapcsán kellett ekképpen indokolni. Akkor arról is szó volt, hogy 2017-ben hat 737MAX jön a lengyel nemzeti légitársasághoz. Az első már itt van, december 3-án érkezett meg Varsóba, valódi karácsonyi ajándék lenne, ha a maradék ötöt is átvehetnék még az idén...

„Valahogy szereztek” a rentoni induláshoz egy szivárványt

Az új gépeket a LOT az Air Lease-től bérli, a MAX-ok 186 üléssel repülnek. Ami miatt nem kell különösebben indokolni a választást, az az, hogy erre a típusra pár nap alatt át lehet képezni a mostani 737-esek személyzetét, azaz a gép gyakorlatilag azonnal repülhető.

Alacsony áthúzás immár otthon, Varsóban

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek