Autóval ütközött a kassai Pendolino

iho/vasút   ·   2018.09.17. 14:45
400px_kassai_pendolino_baleset

Hétfőn fél tizenkettő körül az SC241-es Pendolino Košičan járatot teljesítő 680 006-os Pendolino-szerelvény Csáca állomás közelében, egy vasúti átjáróban összeütközött egy személyautóval, mely az ütközés következtében az útátjáró fél- és fénysorompóját kidöntötte. A baleset során személyi sérülés nem történt. A járatot a további útvonalán lemondták, az utasokat egy zsolnai személyvonatra szállították át. Mivel a nagysebességű motorvonat megrongálódott, a Kassáról délután három órakor Prágába visszainduló SC240-es SuperCity nem Pendolino-szerelvénnyel lesz kiadva – jelenti a Railpage.net.

A Prágából Kassára tartó SuperCity elé Csacánál, egy útátjáróban hajtott ki egy terepjáró. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: railpage.net)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.