Az acéltartályos olajfogó

iho   ·   2019.03.23. 03:46

A termék neve ENVIA TNP, amit közelről bemutatva szeretnénk jobban megismertetni, amely segíthet a felszín alatti vizeink tisztán tartásában.

Miért fontos az olaj szennyeződésekkel szembeni védelem?

Tegyük fel, hogy olajos szennyeződés kerül bele a környezetünkbe, ami rosszabb esetben belekerül a csatornahálózatba, legrosszabb esetben a természetbe. Mivel az olaj könnyebb fajsúlyú, mint a víz, vagy a vízbe kerül olajos iszap, felúszik a víz felszínére, vagyis a csatornahálózatok, felszíni vízfolyások tetején találhatjuk meg a szennyeződést. A közcsatornákba bocsátható olajszennyeződés mértékét a 28/2004. (XII. 25.) KvVM rendelet 4. számú melléklete határozza meg.

Ahhoz, hogy a kormányrendeletet be tudjuk tartani, a megfelelő minőségű és kivitelezésű olajfogó műtárgy kell, hogy beépítésre kerüljön ott, ahol különösen nagy az esélye annak, hogy olajtartalmú szennyvíz fog keletkezni: benzinkutak, autómosók, parkolók, szervizek területén. Érthető a benzinkutak, autómosók és szervizek területén miért van szükség arra, hogy olajfogó műtárgy kerüljön beépítésre. A parkolók esete némi magyarázatra szorul. A parkoló autók ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a rajtuk található olajos szennyeződést egy nagyobb erejű esőzés bele tudja mosni a csatornába. De az olajfogó műtárgy beépítésekor ezeken a területeken lehetővé válik, hogy a keletkezett olaj és olajos iszap leválasztható legyen, elkerülve ezzel a környezetszennyezést.

Az ENVIA TNP család

Az ENVIA TNP olajleválasztó család termékeit a Pureco Kft. szakemberei fejlesztették. Az MSZ EN 858 szabvány szerint gyártott saját fejlesztésű acéltartályos olajleválasztó berendezés könnyedén szállítható, egyszerűen lehet a kívánt helyre telepíteni.

Az autópályák átereszeknél használt korrugált acélcsövek már évtizedek óta biztosítják a maximális teherbírást. Felépítésüket tekintve vékony falúak, hullámosított spirál szerkezetűek, ami miatt nagyobb a teherbírásuk. Az olajelválasztó berendezéseink is ilyen spirál szerkezetű, feneklett acélcsöves felépítéssel lettek megalkotva, így ha a berendezést elszállítottuk és telepítettük a kívánt helyre, a tartály azonnal terhelhetővé válik.

Az acéltartályt 700 mg/m2-es cink bevonattal látta el a Pureco Kft., amire kívül-belül felhordtak megfelelő rétegben epoxy gyantát, ami biztonsági bevonatot képez, így a termék még nagyobb tartósságot kap, mint a kereskedelmi forgalomba hozott olajfogók többsége. A felvitt epoxy bevonat előnyére válik a terméknek, hiszen az esetlegesen fellépő elektrokorróziónak is jobban ellenáll.

Kapcsolódó hírek