Az Audi állja a reptérbővítés nagy részét

MTI   ·   2013.02.11. 12:04

A tulajdonosok „rendkívül becsvágyó” tervei szerint júniusban már működhet a meghosszabbított kifutópályával és elektronikus leszállástámogató rendszerrel felszerelt péri repülőtér – mondta a projektet bemutató hétfői sajtótájékoztatón a légikikötőt működtető társaság legnagyobb tulajdonosa, az Audi Motor Hungaria Kft. ügyvezetésének elnöke.

Mint arról az iho/repülés korábban beszámolt, a péri repülőtér jelenlegi 1450 méter hosszú és 30 méter széles pályáját 2030 méteresre hosszabbítják meg, két 100 méteres végbiztonsági sávot is létrehoznak. Az ILS telepítése nagyban megkönnyíti a pilóták dolgát lecsökkent látási viszonyok esetén. A gurulóutat is szélesítik, hogy a nagyobb gépek is biztonságosan elférjenek rajta, és új állóhelyet is kiépítenek. Jégtelenítő autót, teheráru átvilágítására alkalmas röntgengépet rendelnek, és nemrég vásároltak egy új tartályautót is.

Thomas Faustmann a távirati irodának elmondta: a beruházás 6,6 millió eurós költségéből 4,9 milliót áll cég, amely az Audi-konszern harmadik legnagyobb gyárát működteti. Hozzátette: mivel globális piacra, nemzetközi szakembergárdával fejlesztik termékeiket, elengedhetetlen a számukra, hogy minél jobban kihasználhassák munkatársaik idejét; ebben fontos szerep jut a légikikötőnek.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.