Az elmúlt fél évszázad legnagyobb sztrájkja

MTI/iho   ·   2016.08.08. 16:13

Öt napon át sztrájkolnak a régió mozdonyvezetői, ez többszáz járatot és mintegy háromszázezer utast érint. A Southern vasúttársaság RMT szakszervezethez tartozó vezérei munkakörük kibővítése ellen tiltakoznak, ugyanis a társaság elvárja, hogy az új szerelvényeken az ajtókat is a mozdonybezetők nyissák és csukják. Természetesen nem automatikus működésű ajtóról és egyetlen gombnyomásról van szó, eddig az állomási peronőrök és a vonatszemélyzet végezték ezt a feladatot. A szakszervezet álláspontja szerint azonban ez az utasok biztonságát veszélyeztetné.

Április óta áll a harc az érdekvédők és a Southern között, több, egynapos munkabeszüntetést is tartottak már, a legutóbbi, ilyen hosszúságú sztrájkra azonban 1968-ban volt utoljára példa. Júliusban a Southern a sztrájkokra hivatkozva csökkentette járatainak számát. A társaság ígéri: a munkabeszüntetés idején is tudják közlekedtetni a vonatok hatvan százalékát, egyes vonalakon azonban teljesen, másokon 7.30 előtt és 18 óra után áll meg a forgalom.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek