Az OMV egyre inkább a vasutat preferálja

iho/vasút   ·   2016.12.12. 13:45
400px_omv

A cég ásványiolaj-termékek értékesítéséért felelős leányvállalata, az OMV Refining & Marketing GmbH 2009-ben 7,2 millió tonna terméket fuvarozott kötött pályán, 2015-re ezt a mennyiséget kilencmillió tonnára növelte – számolt be az Österreichische Verkehrszeitungnak (ÖVZ) a vállalat finomítóval kapcsolatos logisztikáért felelős menedzsere, Thomas Schlosser a magán-tehervasúti részvényesek ausztriai egyesülete (Verband der Privatgüterwagen-Interessenten Österreichs, VPI) által tartott információs rendezvényen. A menedzser elmondta, a schwechati finomító és a Bécs-lobaui tartálytelep naponta összesen körülbelül kétszáz teherkocsit kezel. Az OMV-nek Németország déli részén, a bajorországi Burghausenben is létezik egy finomítója, ahol naponta százhúsz-százharminc teherkocsit rakodnak. Az ásványi olaj vasúton történő szállítása szó szerint olajozottan megy, ezt jól tükrözik a számok is: míg 2011-ben 2250 teherkocsit bérelt az OMV, jelenleg már körülbelül kétezer-ötszáz járműre van szükség.

Az osztrák OMV az ásványi olaj és más petrolkémiai termékeinek harminckét százalékát már vasúton szállítja

A schwechati finomító a bécs-lobaui tartályteleppel együttműködve az ásványi olaj és más petrolkémiai termékek harminckét százalékát vasúton, huszonnyolc százalékát teherautókkal, nyolc százalékát pedig uszályokon szállítja. A fennmaradó harminckét százalék két csővezetéken keresztül utazik: az egyik Schwechattól a Sankt Valentin/Mostviertelben található, hatalmas tartálytelepig viszi az olajat, míg a másik a bécsi nemzetközi repülőtérre, Schwechatra szállít kerozint a Jet üzemanyag-vállalatnak – jelenti a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek