Az új biztos jobban akarja érvényesíteni a légi utasok jogait

iho   ·   2014.10.01. 10:27

Vannak előírások, de nincsenek alkalmas mechanizmusok ezek érvényesítésére – mondta meghallgatásán Maros Sefcovic szlovák EU-biztosjelölt. Véleménye szerint az Európai Bizottság előbb-utóbb kénytelen lesz fellépni egyes tagállamok ellen, az uniós szerződések be nem tartása miatt. Sefcovic elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy egyes európai tagállamok ellenállást tanúsítanak az egységes európai légtér kialakításával szemben. Adatai szerint Európa évente ötmilliárd eurót veszít azzal, hogy - az Egyesült Államokkal ellentétben - nincs a légi közlekedés szempontjából egységesen kezelt légtere, mert így az egyes repülőgép-indulások között nagyobb időtartamot kell kivárni, vagyis csökken a légtérkihasználás hatékonysága.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.