Az USA déli államaira is lecsapott a tél

iho   ·   2014.01.30. 13:20
cim

Ismét alaposan összekuszálódott a légi közlekedés az Egyesült Államokban; ismét a kegyetlen időjárás, az erős hóviharok miatt, de most nem a kontinensnyi ország keleti oldalán, hanem a déli részein, ott, ahol feltehetően sokkal kevésbé készültek fel a repterek és az üzemeltetők az ilyen típusú megpróbáltatásokra.

A FlightAware.com, a légtérmozgásokat nyomon követő amerikai portál összesítése szerint hétfőtől csütörtökig összesen kb. 7100 járatot voltak kénytelenek lemondani a légitársaságok. A legtöbb kimaradás a világ legnagyobb forgalmú repülőterén, az atlantai Hartsfield-Jackson légikikötőben volt, itt szerdán 554 induló járatot töröltek, az összes 44 százalékát, 302 járatot pedig halasztottak. Mivel ez egyben a legnagyobb légitársaságok egyikének, a Deltának is a központja, ezért érthető mód ez a cég vezeti a törölt járatok légitársasági toplistáját.

A lefújt repülések sorában a repterek közül ezután a Charlotte/Douglas következik 102-vel, majd Houston és Chicago O’Hare. New Orleans és Dallas kezd magához térni, kedden még 102, illetve 108 járat indulását kellett feladni ezekben a légikikötőkben, tegnap már csak 43-at, illetve 59-et.

A mai napra szóló járattörlések száma eddig csak 829 volt, ez is jelzi, hogy a légitársaságok lassan a helyzet normalizálására készülhetnek, ami persze a menetrend négynapos borulása után még messze elhúzódhat, becslések szerint a szokásos üzembe csak 72 óra elteltével találnak vissza a fuvarozók.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.