Az utas maradjon a megállóban?

iho   ·   2013.04.15. 08:10

Nem engedi felszállni néhány sofőr a deszkieket a Szegedről Makóra induló távolsági buszra a Mars téren. Ez a helyzet néhány Makóról Szegedre tartó járatnál is. A Tisza Volán kivizsgálja a panaszt – írja a Délmagyar.hu.

A sofőrök Deszken azzal hagyják a megállókban a helyieket, hogy várjanak türelemmel, mindjárt jön a saját járatuk – tájékoztatta a lapot a deszki közösség nevében levelet író olvasó. Deszkről tanítási napokon minden reggel, illetve a Mars térről a faluba délután közvetlen járat indul a város és a község között: a buszok ugyanazokról a megállókból indulnak, mint a makói járatok. – Legutóbb a reggel 6 óra 42 percre Deszkre érő makói járat nem vett fel deszkit az említett indok miatt.

Miért egy sofőr szabja meg, hogy melyik járattal utazzon egy deszki, ha annak a munkába járáshoz éppen a 6 óra 42 perces járat a megfelelő? Ugyanúgy fizetjük a bérlet árát, mint mások, ami súlyos ezrekbe kerül. Sokszor történt meg az is, hogy bár a menetrend szerint Szegedről egy időben kellene indulnia a deszki és a makói járatnak, a deszki busz 10 percet késett a makóihoz képest – háborgott a levélíró.

– Kivizsgáltatom az esetet, de valószínűleg a felszállási sorrendet használják a gépkocsivezetők, amit az utazási feltételek szabályoznak. Ennek az a lényege, hogy először a távolabbra utazók helyét kell biztosítaniuk. A deszkiek közelre utaznak, és a buszvezetők nem akarják, hogy kapacitáshiány miatt a makóiaknak ne jusson hely. A szabályok alkalmazásának azonban szigorú technológiai sorrendje van, ellenőriztetem, hogy helyesen alkalmazzák-e azokat – tájékoztatott az esettel kapcsolatban Szeri István, a Tisza Volán igazgatója.

A panaszos szeretné, ha a Volán illetékesei tárgyalnának ez ügyben a deszki utazóközönséggel, egyeztetve velük, hogy mikor indítsanak járatokat a faluba, valamint jó lenne, ha ezek nemcsak tanítási napokon, hanem iskolai szünetekben is közlekednének.

Kapcsolódó hírek