Balatoni fővonal: kies és lassú

Sklenszky Márk   ·   2013.05.11. 18:45
00

Az utazóközönség egy-egy Budapest–Nagykanizsa viszonylatú gyorsvonat lassúságával minden bizonnyal egyetért. A szépséget utasszemmel már kicsit nehezebb észrevenni, ha csak nem egy jól megválasztott ülőhellyel az aligai magasparton robogó vonat ablakából elénk táruló Balatoni panorámában találjuk meg azt, ami talán néhány percre megtöri a közel négyórás út monotonitását is.

Fotósszemmel valószínűleg mégis egyszerűbb a szépség felfedezése egy-egy vonat hátterében. Azonban, aki már utazott néhányszor a vonalon, az tudja, hogy az említett viszonylatú, „ütemes” gyorsokon, a néhány személyen és a tolatós tehervonatokon kívül elég gyenge a felhozatal. (Természetesen kivételt képez ez alól a vonal Székesfehérvár és főváros közti szakasza.) Az alsó szakaszon ezt a csendet – idén – egy másfél hónapon át tartó vágányzár miatti tehervonat-terelés törte meg. A képriport ebből kínál némi ízelítőt.

Az április 3-án kezdődött terelés első napjaiban többek közt a 048-as Gigant is fordult egyet Gyékényesre egy acéltekercs-szállítmánnyal. Visszaútban kissé szokatlan módon az Agram nemzetközi gyorsvonatot előfogatolva jutott el a fővárosba<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Kapcsolódó hírek