Balesetek miatt felújítást követel a polgármester

iho   ·   2013.05.30. 09:14

A 44-es út Gyulát elkerülő szakaszán a közelmúltban történt több balesetre reagálva tartott sajtótájékoztatót dr. Görgényi Ernő polgármester, és követelte a szakasz azonnali felújítását.

Szerdán reggel két kamion ütközött össze  ezen az útvonalon. – A 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszának állapota már évek óta téma a helyi közéletben – hangsúlyozta a Békés megyei portál beszámolója szerint a polgármester. – Az önkormányzat többször kezdeményezte már az út felújítását, ami eddig még nem történt meg.

A településvezető kifejtette, mind az arra közlekedők, mind a környéken lakók részéről rengeteg a panasz, a rossz útburkolat miatt egyre nagyobb a környék zajterhelése és egyre balesetveszélyesebb a közlekedés.

Dr. Görgényi Ernő emlékeztetett arra, hogy április 13. és május 29. között három kamionbaleset is történt az érintett szakaszon, míg szerdán két kamion ütközött. A polgármester a város nevében követelte a 44-es út Gyulát elkerülő szakaszának azonnali felújítását. Kiemelte, ha a mai baleset egyik résztvevője személygépkocsi lett volna, akkor ma egy család gyászolna.

– Kérem a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy ne várja meg a tragédiát, hanem előzze meg azt, az út felújításával – fogalmazott. Dr. Görgényi Ernő, aki elmondta, most is, mint már több alkalommal az elmúlt években, levélben fordultak a Magyar Közúthoz és a minisztériumhoz az ügyben.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta, társaságuk az útüzemeltetésekért és -karbantartásokért felel meghatározott, zárt költségvetésből. A főutak teljes körű felújításai a NIF Zrt. hatáskörébe tartoznak, bár, hogy erre a célra mennyi pénz jut, arról szintén nem a társaság határoz.

– Ugyanúgy érdekünk a felújítás, mint a Gyulán élőknek. A legfontosabb a szakasz teherbírásának megerősítése lenne, hogy elbírja a Románia irányából érkező tranzitforgalmat. A Magyar Közút is próbál lépéseket tenni annak érdekében, hogy a felújításra források érkezzenek.

Kapcsolódó hírek