Bécs: új dizájnt kapott az éves bérlet

iho   ·   2014.11.23. 18:45
becsiberlet0

2015-ben összesen 640 ezer éves bérletet cserélnek le az osztrák fővárosban, megújul ugyanis a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien rendkívül népszerű terméke. Az utasoknak ezentúl laminált kartonpapír helyett praktikus plasztikkártyát kell majd felmutatniuk az ellenőröknek. További biztonsági elemként pedig hologrammal is ellátták az új úti okmányt.

Matthias Leitnernek már van...

Az új bérlet fokozatosan váltja majd fel a régit, amelyek tulajdonosai nyolc héttel a lejárat előtt részletes tájékoztatást kapnak a cseréhez és megújításhoz szükséges tennivalókról. Többek között nekik kell ugyanis feltölteniük a fényképüket, és mostantól online kezelhetik személyes adataikat is. Így például kényelmesen, néhány kattintással módosíthatják a lakcímüket vagy a számlaszámukat, ha az időközben megváltozott.

Az éves bérletet 1982-ben vezették be, és tíz év alatt több mint duplájára nőtt a száma. Az igazi robbanás azonban 2012-ben következett be, amikor 365 euróra csökkentették az árát. Csak ebben az évben 140 ezerrel, 363 ezerről 501 ezerre emelkedett az éves bérlettel rendelkezők száma. Jelenleg pedig már 640 ezren utaznak ilyen okmánnyal a zsebükben.

A Wiener Linien bérlete európai összehasonlításban az egyik legolcsóbb a kategóriájában napi 1 eurós árával.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek