Bővülhet a grazi intermodális terminál

iho   ·   2017.10.13. 18:45
400px_cargo_center_graz

Mivel a Graz déli részén, Kalsdorf közelében található Cargo Center Graz intermodális terminál közelít a körülbelül kétszázezer TEU-s (húsz láb hosszú konténer) kapacitási korlátjához, a Steiermärkische Landesbahnen (StLB) tovább szeretné bővíteni a létesítményt. A tervek egy második, körülbelül huszonöt-harmincmillió eurós költségből megépülő terminálról szólnak, melyet szakaszosan lehetne használatba venni, teljeskörűen 2023-tól üzemelne.

A Steiermärkische Landesbahnen (StLB) tervezi a grazi Cargo Center Graz intermodálios terminál bővítését a megnövekedett koperi teherforgalom miatt (forrás: IRJ)

Az új terminálban kezdetben még konténertargoncákat használnának, később viszont már portáldarukkal rakodnák a konténereket. További bővítésről 2026 után, a harminchárom kilométer hosszú Koralm-alagutat is magába foglaló, nagysebességű Koralm-vonal 2023-ra tervezett átadását követően lehetne szó. A Graz és Klagenfurt között 125 kilométer hosszan megépülő, kétvágányú vasúti pálya a terminál mellett halad majd el, még több lehetőséget biztosítva a vasúti teherfuvarozás számára – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek