Bővülő trimodális szolgáltatások a Szabadkikötőben

iho   ·   2015.08.26. 08:41

Mit keres a csizma az asztalon, azaz a gabonatárház és a fémhulladék között mi is a kapcsolat? A Mahart Gabonatárház Kft. anyavállalata a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt., amely folyamatos beruházásokat végez bérlői igényeinek megfelelően, a már létező jogi környezet mellett az infrastrukturális környezetet is megteremtve, legutóbb 3,5 milliárd forintos beruházással.

A Max Eicher vállalatcsoport száz százalékos tulajdonában levő, fémhulladék begyűjtésével, feldolgozásával és kereskedelmével foglalkozó UD Stahl Recycling Kft. 2010 óta áll kapcsolatban a Mahart Gabonatárház Kft.-vel, az új megállapodással 2025-ig hosszabbították meg a bérleti szerződés hatályát.

A hulladékfeldolgozó vállalat Magyarország tíz megyéjéből gyűjti a fémhulladékot, évi százhúszezer tonna ócskavas kohászati előkészítését végzi el, és további harmincezer tonnás kereskedelmi tevékenységet végez. A többnyire közúton a Szabadkikötőbe érkező fémhulladék a rakodást, a szelektálást és a feldolgozást követően közúton, hajón, vagy vasúton folytatja útját a célállomásra. Az egyezség a trimodális logisztikai szolgáltatások mellett a területen folytatott kereskedelmet is lehetővé teszi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek