Brit nosztalgiák: Jumbo búcsú, retró színekben

iho   ·   2019.01.29. 11:15
cim

Közeledik az első gép első felszállásának februári évfordulója, de egyben közeledik egyre több légitársaságnál a kivonás dátuma-dátumsorozata is. Európa egyik legnagyobb és legfontosabb Boeing 747-es üzemeltetője, a British Airways is modern kéthajtóművesekre cseréli Jumbóit, ennek menetrendje most lett nyilvános.

Eszerint a most használatban lévő harmincnégy 747-esből a következő négy évben távozik a flottából az a tizenhárom gép, amely nem kapott belső felújítást, tizennyolc pedig biztosan repül tovább frissen húzott ülésekkel, felújított szórakoztató rendszerrel, de ezek kivonása is felgyorsul majd, az utolsó 2024-ben távozik.

Egyikük, a G-BYGC meglepetésként kerül majd elő a tervek szerint február közepén a festőhangárból, méghozzá a BOAC (British Overseas Airways Corporation) színeiben. Az ilyen nagy gépnél viszonylag ritka retró festés indoka, hogy közeledik a brit légitársaság fennállásának századik  évfordulója, pontosabban az előd légicég, az Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T) 2019-es augusztusi indulásának évfordulója.

A centenárium alkalmából egykori festésükkel emlékeznek meg azokról az elődökről is (BOAC, BEA), amelyek összeolvadásából a hetvenes években a jelenlegi BA keletkezett. Ugyancsak retró festése lesz három másik gépnek, köztük egy A319-esnek, utóbbi feltehetően majd a BA-hoz csatlakozott British European Airways színeibe öltözik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.