Budapest Airport: Pro Turismo Lammersnek

iho   ·   2016.10.04. 17:30
jl_cim

A magyar turizmust felügyelő Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a magas presztízs-értékű Pro Turismo-díjat adományozta Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának. Mindez hivatalos, miniszteri elismerése a Budapest Airport elsőszámú vezetője folyamatos erőfeszítéseinek, amelyeket annak érdekében tesz, hogy új légitársaságok jöjjenek Budapestre és Magyarországra, olvasható a reptérkezelő közleményében.

A Pro Turismo díjat Bienerth Gusztáv, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium turizmusért felelős kormánybiztosa adta át. A Budapest Airport utasforgalmának növekedési üteme az elmúlt négy év során jelentős mértékben meghaladta a kelet-közép-európai régió egyéb repülőtereinek növekedését. A budapesti utas-szám a 2012-es évi 8,5 millióról évi 10,3 millióra nőtt 2015-re, ami a Budapest Airport erőfeszítéseinek köszönhetően mintegy 21 százalékos bővülést jelent.

– Büszkén veszem át ezt a díjat a Budapest Airport összes munkatársa nevében, hiszen minden egyes repülőtéri dolgozó hozzájárult a remek eredményekhez, különösen a járatfejlesztési és marketing osztályunk dolgozói – mondta Jost Lammers a díjátadón. Hozzátette, „folytatjuk a munkát, hogy megfeleljünk az utasaink elvárásainak, és Kelet-Közép-Európa legjobb repülőtere legyünk mind szolgáltatási színvonalunk, mind a fejlődés területén. Célunk továbbra is az, hogy egyre több utast csábítsunk ide a világ minden részéről, hogy megismerhessék Magyarország és Budapest szépségét.”

A Budapest Airport szakemberei az elmúlt hetekben is sokat utaztak szerte a világban, hogy tovább erősítsék a repülőtér kapcsolatait a légitársaságokkal és a turizmus szereplőivel, külön hangsúlyt helyezve az ázsiai desztinációkra. Ennek részeként Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója részt vett a világ első számú repülőterévé fejlődő pekingi repülőtér, a Beijing Capital International Airport által szervezett nemzetközi konferencián. Kam Jandu egy sor kínai légyügyi tisztségviselővel, valamint Han Zhilianggal, a Beijing Capital International Airport elnök-vezérigazgatójával is találkozott, hogy tovább erősítse a testvér-repülőterek közötti együttműködést. Az Air China heti négy járatot üzemeltet Budapest és Peking között.

A Budapest Airport járatfejlesztési csapata a múlt héten részt vett a legnagyobb nemzetközi légiközlekedési útvonal-tervezési konferencián, a World Routes-on, amelyet ezúttal a kínai Chengduban tartottak. Az esemény fókuszában a 2017-es nyári menetrend és az azt követő új időszak járatainak tervezése állt. Intenzív megbeszéléseket folytattak a Dél-Koreát és Magyarországot összekötő járatok esetleges fejlesztéséről, beleértve bizonyos speciális turisztikai marketing erőfeszítéseket is annak érdekében, hogy Magyarországot és Budapestet hatékonyabban mutassák be a dél-koreai médiában. A Budapest Airport munkatársai ígéretes megbeszéléseket folytattak a nagyobb amerikai légitársaságokkal a Budapest–New York-járat újraindításáról, hiszen Budapest a legnagyobb európai főváros, amelynek továbbra sincs közvetlen összeköttetése New Yorkkal. Chengduban napirenden volt az is, hogy az Air Canada Rouge által üzemeltetett idei Toronto-Budapest járat sikerének nyomán még jobb észak-amerikai csatlakozásokat lenne időszerű biztosítani Torontón keresztül, ami 2017-ben növekedő járatsűrűséget eredményezhet.

Ami az európai úti célok körének bővítését illeti, a Wizz Air további budapesti fejlesztéseket jelentett be; évente egy új repülőgéppel tervezi kiegészíteni itteni flottáját, miközben az easyJet idén elindította lyoni járatát, valamint repül Amszterdamba (az idei téli menetrendi időszakban hetente háromszor) és Velencébe is (hetente kétszer).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.