Budapest Airport: új pénzügyi igazgató

iho   ·   2016.04.05. 18:19

Április 1-jétől a kanadai állampolgárságú Chris Dinsdale lett a Budapest Airport pénzügyi igazgatója. Felügyelete alá tartozik nemcsak a pénzügyi terület, hanem a beszerzés, a vállalati jog és az informatika (IT) is, valamint ő vezeti a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalatát, a RÜK Kft.-t is.

A reptérkezelő közleménye szerint az idén 41 éves Chris Dinsdale egyetemi tanulmányai során először fizikusi és mérnöki képesítést szerzett, majd végül pénzügyekből szerzett mesterdiplomát. Az egyetemi tanulmányok befejezése után a kanadai bankszektorban helyezkedett el, majd 2003-ban magyar származású feleségével együtt költöztek Magyarországra.

Chris hét évet töltött el a KPMG cégnél, ahol elsősorban üzleti- és befektetési tanácsadással foglalkozott a magyarországi és a régiós energiaszektorban. Az elmúlt négy évben pénzügyi igazgatóként dolgozott a Wild Horse Energy nevű, a londoni és az ausztrál tőzsdén jegyzett energiaipari cégnél.  A vállalat Magyarországon szintetikus gáz szénből történő előállításával valamint egy uránbányászati projekttel foglalkozott.

„A repülőtéri munka rendkívül sokszínű és összetett feladatokat jelent, nagy izgalommal tekintek az új munkaköröm elé” – mondta Chris Dinsdale pénzügyi igazgató. Hozzátette: „A budapesti repülőtér az elmúlt egy évtizedben alapvető változáson ment keresztül és mostanra valóban világszínvonalú légikikötővé vált. Büszke vagyok arra, hogy mostantól ehhez a csapathoz tartozom.”

Chris Dinsdale nős, egy öt- és egy hétéves kislány édesapja.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek