Budapest! Így tömegközlekedsz december 31-én és január 1-jén

iho/közút   ·   2016.12.31. 08:55
17es_villamos_ill0

December 31-én, szombaton napközben a szombati menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő járatok többsége jellemzően 17–18 óra után már nem érinti bevásárlóközponti megállóját. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni. A D2-es átkelőhajó ezen a napon nem közlekedik.

Közlekedés szilveszter éjjel: sűrített éjszakai járatokkal

December 31-én, szilveszter éjjelén lényegesen nagyobb kapacitással, illetve sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Egész éjjel közlekedik

  • a 4-es és a 6-os villamos, az éjszakai üzemkezdettől hajnali 2 óráig közösen 3–4 perces járatsűrűséget biztosítva,
  • a 60-as villamos, azaz a Fogaskerekű. Városmajor felől a Széchenyi-hegy felé 0.15 és 4.15 között minden óra 15 perckor, a Széchenyi-hegy felől a Városmajor felé 0:40 és 4:40 között minden óra 40 perckor indulva, 60 percenként jár.

Az éjszakai vonalakon – néhány kivétellel – egész éjszaka sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű buszok közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik.

  • A szokásosnál háromszor sűrűbben jár majd a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 922-es, a 931-es, a 950–950A, a 956-os, a 973-as, a 979–979A és a 990-es éjszakai busz, továbbá
  • a szokásosnál kétszer sűrűbben jár majd a 914A, a 923-as, az egész éjszaka közlekedő 934-es és a 941-es éjszakai busz.
  • Meghosszabbított üzemidővel jár a 916-os és a 940-es éjszakai autóbusz,
  • a 901-es, a 918-as és a 960-as éjszakai busz vonalán pedig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklós autóbusszal lehet majd utazni.

Az éjszakai járatok közötti, az egyébként szokásos menetrend szerinti csatlakozások ezen az éjszakán is biztosítottak, a menetrendbe beiktatott pluszindulásoknál azonban nem.

A közösségi közlekedési járatok december 31-éről január 1-jére virradó éjszaka érvényes menetrendje járatonkénti bontásban a BKK honlapján található meg. Utazását megtervezheti a BKK Futár utazástervezővel is.

Közlekedés január 1-jén: vasárnapi menetrend szerint

Január 1-jén, vasárnap a járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. A D2-es állomáspótló hajójárat ezen a napon nem jár.

Közlekedés január 2-ától

Január 2-án, hétfőn az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Január 3-ától a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrendek szerint közlekednek.

Parkolás

Budapest területén a közterületi várakozási övezetekben január 2-án, hétfőn reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni. Ez alól kivételt jelentenek az alábbi várakozóhelyek, ahol ebben az időszakban is a szokásos rend szerint kell fizetni:

  • az I. kerület, Várban lévő és a Citadella alatti,
  • a III. kerület, Flórián üzletközpont melletti,
  • a XIII. kerület, Margitsziget északi részén található parkoló,

valamint az őrzött, fizetős P+R parkolók és garázsok, amelyek

  • a II. kerület, Hűvösvölgy végállomásnál,
  • a VIII. kerület, Rákóczi tér alatti mélygarázsban,
  • a XIII. kerület, Újpest-Városkapu metróállomásnál,
  • a XIX. kerület, Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a KÖKI Terminálnál találhatók,
  • a X. kerület, Pillangó utcai metró állomás mellett.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.