Budapest ismét mobilitás-döntős

Bánhidi Emese   ·   2014.03.04. 09:24
mobil1cim

A bizottság azért indította el ezt a versenyt, mert statisztikák szerint 2020-ra Európa lakosságának hetvenöt százaléka fog nagyvárosokban élni, és ezért olyan fontos, hogy élhetővé tegyék ezeket a városokat.

A szerző felvételei egy korábbi autómentes napon készültek

Az évente kiosztott Fenntartható Mobilitás Díj 2013-ban a gazdasági integrációra, szociális és infrastrukturális politikára fókuszál. Az elismerésre városok pályáznak, majd egy szakértőkből álló csoport kiválasztja a nyertest, amely megkaphatja a díjjal járó tízezer eurót is. Tavaly Aberdeen vezetése részesült a rangos elismerésben. Idén huszonegy pályázat érkezett tizenegy uniós országból.

A három döntőbe jutott város a következő:

Rivas Vaciamandrid (Spanyolország)

Strasbourg (Franciaország)

Vitoria-Gasteiz (Spanyolország)

Aki többet akar tudni a három városról, itt olvashat róluk.

Az Európai Mobilitási Hét díját is kiosztják majd. Ebben az elismerésben azok a városok részesülhetnek, amelyek új intézkedésekkel segítik a fenntartható városi közlekedést. Erre a díjra mintegy harminc pályázat érkezett tizenkét országból.

A három döntős tehát az Európai Mobilitási Hét idei díjára:

Budapest (Magyarország)

Ljubljana (Szlovénia)

Östersund (Svédország)

Azért esett erre a három városra a választás, mert ambiciózus és innovatív kampánnyal és programokkal, valamint kitartó munkával dolgoztak a meghirdetett cél elérése érdekében, amely 2013-ban a tiszta levegő volt. Ha többet akar olvasni a pályázókról és a pályázatokról, itt teheti meg.

A díjakat március 24-én adják át Brüsszelben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.