Budapest Maraton: ha észnél van, szombaton „módosítva” békávézik

MTI/iho   ·   2014.10.10. 13:17

A BKK pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy inkább a közösségi közlekedést válasszák, mert a belvárost megközelíteni, illetve ott megállni szinte lehetetlen lesz.

A kisföldalatti szombat délelőtt sűrűbben, három percenként közlekedik, a 2-es villamos kora délután csak a Közvágóhíd és a Boráros tér, majd a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között szállít utasokat, a kimaradó szakaszon pótlóbusz közlekedik. A 19-es és 41-es villamos szintén rövidebb útvonalon, a Clark Ádám térig közlekedik.

A 26-os busz negyed 12 és háromnegyed 4 között nem, a 9-es és 16-os busz délelőtt a Margit híd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, a 15-ös és 115-ös busz pedig először két szakaszon (Boráros tér–Deák Ferenc tér, illetve Árpád híd és Nyugati tér), majd teljes vonalán, később terelt útvonalon jár. A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as járatok 10.45 és 16.45 között a Városligetbe terelve szállítják az utasokat, a 34-es és 106-os buszok késő délelőtt és kora délután az Árpád híd felé nem érintik a Margitsziget megállót. A 86-os buszok a Vérmező felé terelve járnak kora délután. A 105-ös 10.30 és 16.30 között a Gyöngyösi utca és a Mexikói út, valamint az Apor Vilmos tér és a Deák Ferenc tér között közlekedik, a 153-asok nem érintik az Inforparkot, a 226-osok pedig a Váci úton szállítják az utasokat.

A 70-es troli módosított útvonalon, a 72-es pedig nem közlekedik, helyette buszok szállítják az utasokat Zugló vasútállomás és a Nyugati pályaudvar között. A 75-ös trolikat péntek 18 órától szombat 20 óráig elterelik, a 78-asok módosított, illetve rövidített útvonalon járnak, a 83-asok szombat délután szintén módosított útvonalon közlekednek.

A szervezők korábbi tájékoztatása szerint versenyzők a Hősök teréről indulnak, majd az Andrássy út–Nagymező utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Szemere utca–Balaton utca–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget–Árpád híd–Népfürdő utca–pesti alsó rakpart–Kossuth Lajos tér útvonalon haladnak.

A további útvonal: Akadémia utca-Széchenyi István tér–Lánchíd–budai alsó rakpart–Pázmány Péter sétány–Szabadság híd–Közraktár utca–pesti alsó rakpart–Margit híd–Margitsziget–Árpád híd–pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér.

Innen a résztvevők a Szent István park, a Markó utca, a Honvéd utca, az Alkotmány utca, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Váci út, a Lehel út és a Dózsa György út érintésével térnek vissza a Hősök terére.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek