Buszokat hoz a nyuszi

Istvánfi Péter   ·   2013.02.25. 14:00
00

Javában zajlik a genfi kocsik vizsgáztatása és átadása, így napjában akár többször is összefuthatunk a kelenföldi telephely és a kispesti Vas Gereben utca között ingázó svájci jövevényekkel. A tenderen győztes Homm Kft. a buszokat levizsgáztatva, forgalomba helyezve adja át a BKV-nak, akik ezt követően átfestik a járműveket és elvégzik a végső átalakításokat (kijelző, jegykezelők, matricák stb.)

A kocsik ezt követően egy hosszabb tesztfutáson vesznek részt, hogy a hosszadalmas állásból származó esetleges hibák még idejében, az utasforgalmi bevetés előtt előjöjjenek. A buszok az MHK-901–925 közötti rendszámtartományt fogják kapni, és várhatóan Cinkota garázs lesz az otthonuk.

A buszok az MHK-901-925 rendszámtartományt fogják kapni<br/>(fotó: Oláh László)

A csuklóstenderrel egyszerre kiírt szólópályázat közben eredménytelenül zárult, ugyanis senki nem adott be pályázatot. Egy buszbeszerzési tender azonban még folyamatban van a BKV-nál, a januárban kiírt használt buszok bérléséről szóló tender még nem zárult le. A legnagyobb esélye a DKV Alfa Civis 12-inek van, de elindult a pályázaton a Kravtex is, így tavaszra akár skyblue Citadelleket is hozhat a nyuszi.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.