Buszozás a raktáraknál

Kadocsa Gyula   ·   2014.01.21. 12:15
00

A kétnapos bemutatón megcsodálhattuk a Polgáron már bemutatkozott Ikarus 620+ÁMG pótkocsi kombót. A pótkocsi a tavaly szeptemberi találkozón még félkész állapotban volt, mára újra régi fényében tündökölt. A szerelvényen azért így is van még mit csinálni, de már nem sok hiányzik, hogy kész legyen. Ugyanilyen összeállítás Budapesten nem járt, de vidéki városokban előfordultak – mindenesetre nagyon jól mutatnak fővárosi színekben.

Természetesen nem hiányozhatott a társaságból az MB Travel Ikarus 630-as kabriója és a Lanta Kft. herendi porcelános 55-ös Farosa sem. Szintén Polgárról ismerős az egykori nagy Szovjetunió szállítmányozó és logisztikai cége, a Szovtranszavto színeiben pompázó Ikarus 256-os is, már csak egy nagy reflektor hiányzik elöl a tetejéről, hogy teljes legyen az illúzió.

A kicsinosított volt Közraktárak eszményi hátteret adtak a veteránokhoz<br>A képre kattintva galéria nyíilk<br>(a szerző felvételei)

A legnagyobb várakozás azonban most a Roburokat fogadta. Ezek a mára kultikussá váló NDK-beli járművek szinte észrevétlenül tűntek el mindennapjainkból az utóbbi évtized(ek)ben. Sokan emlékszünk még a kenyeres, a tejes, a postás, a műhelyes, a fekete tetejű, szürke halottszállító Roburokra, de megtalálhatók voltak az Országos Mentőszolgálatnál, a hadseregnél, az erdészeteknél és persze platós, ponyvás változatuk állandó szereplője volt az utcaképeknek.

Buszváltozatuk színházak, iskolák, TSZ-ek jellegzetes személyszállító járműve volt. Egy, a közelmúltban felújított Robur busz is megtisztelte a találkát, sőt városnéző útra is fel lehetett rá szállni. Két másik társa pedig a zenét és az ennivalót szolgáltatta a résztvevőknek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek