Cargo, speciális és hűtött konténerek: légi szállítók konferenciája

iho   ·   2017.09.20. 16:42
cim_clx

Újabb jelentős légi szállítási konferenciát lát vendégül a Budapest Airport a magyar fővárosban. A nemzetközi légi szállítási piac egyszerre három területét összefogó tanácskozásra nem kevesebb, mint 300 külföldi szakember érkezett a
világ minden tájáról, köztük cargo légitársaságok, nagy nemzetközi logisztikai cégek és repülőterek vezetői, adja hírül a reptérkezelő.

(fotók: Budapest Airport)

A négynapos Air Cargo Handling konferenciának a budapesti Corinthia Hotel ad otthont, a tanácskozást Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. A négynapos konferencia ernyője alatt tulajdonképpen három nagy terület, a légi teheráru-szállítás, a speciális légi szállítási konténerek (ULD - Unit
Load Device), valamint a különleges kezelést és hűtést kívánó, elsősorban gyógyszerészeti és biológiai termékek szakértői adnak egymásnak randevút Budapesten. A konferencia idei házigazdája a Budapest Airport.

Az elmúlt hónapokban ugrásszerűen, a kétszámjegyű utasforgalmat is meghaladó mértékben nőtt a magyarországi légi teheráru-forgalom, ami részben a Budapest Airport előnyös, közép-európai elhelyezkedésének, részben pedig a magyar gazdaság gyorsan növekvő exportigényeinek tudható be. A Budapest Airport az elmúlt években - lépést tartva az egyre
növekvő légi és földi logisztikai igényekkel - jelentős fejlesztéseket hajtott végre a cargo területén.

Idén nyáron vehette birtokba a TNT és a DHL Express az ultramodern raktár és irodai komplexumból álló bázisát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljától nem messze. Jövőre pedig a Budapest Airport a BUD 2020 névre keresztelt repülőtér-fejlesztési programjának részeként a 2. Terminál melletti területen hozzákezd a Cargo City nevű légi szállítási bázis építésének.

René Droese, a Budapest Airport cargo területért is felelős ingatlangazdálkodási igazgatója szerint egy ilyen konferencia
nemcsak a kapcsolatépítés miatt fontos, hanem lehetőséget ad a házigazdák számára a budapesti repülőtérben rejlő logisztikai lehetőségek bemutatására. A légi szállítás fejlődése Budapesten pedig magas szakképzettséget igénylő munkahelyeket teremt a repülőtér környékén, a dél-pesti régióban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.