Cirkáló színes cerka

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.09.09. 11:15
kiskep

A CER Cargo Holding jóvoltából újjászületett 242 219-es Plehács a nemzetközi forgalomban teljesít szolgálatot. A csehszlovák gyártmányú pléhdoboz a brünni fűtőházban volt honos mindaddig, míg a magyar magánvasúti szállítmányozó céghez került. A Plehácsnak igazán jól állnak a CER Cargo színei. A mozdonyt a csehországi ČMŽO Přerov járműjavítóban pofozták ki.

A gépeket 1975 és 1981 között gyártotta a Škoda plzeňi mozdonygyárában. A 242-es sorozatú mozdonyok konstrukciója lényegében a 240-es sorozatú Laminátkákból indul ki, csak néhány, de jelentős változtatással. A leglényegesebb újítás a Laminátkákkal szemben a mozdonyszekrény vasból (pléhből) készítése – innen a Plehács becenév, ami pléhdobozt jelent.

A CER Cargo Holding Plehácsa a pozsonyi főpályaudvarra kanyarodik<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: railtrains.sk)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.