Citaro Karácsonyig

Ács Attila   ·   2012.12.11. 09:00
citaro_bazilika_fooldal

Valószínűleg már mindenki hallotta, hogy a BKK busztenderét a VT-Transman nyerte a Mercedes legújabb generációs Citaro típusával, az viszont csak a közelmúltban derült ki, a jövő év júliusáig mégsem 150, hanem 159 új busz érkezik fővárosunkba. 79 háromajtós szólóról és 80 négyajtós csuklósról van szó, a többletre azért van szükség, hogy a kocsikiadás az esetleges balesetekből vagy műszaki hibákból adódó javítás ideje alatt is biztosítható legyen.

A gyártás hamarosan beindul az Evobus mannheimi, illetve neu-ulmi üzemében, de addig is egy bemutató példány várja az érdeklődőket a Bazilika előtt hétköznapokon déltől (hétvégén 10-től) este 9 óráig, előreláthatóan egészen december 27-ig. Nem kell megijedni, a bemutató busz csak kedvcsinálónak érkezett, a budapesti példányokat igyekezett a helyi igényekre specifikálni a BKK, néhány hónapon belül kiderül, hogy ez mennyire sikerült.

A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.