Conchita Wurst lesz májusban a bécsi tömegközlekedés hangja

MTI/iho   ·   2015.03.05. 09:37

Conchita Wurst németül, angolul és franciául köszönti és tájékoztatja majd az utazókat egyes villamos-, busz- és metrójáratokon és néhány megállóban. Arról, hogy pontosan mit fog mondani, még nem árultak el részleteket. Bécsben már elkezdték a fesztivált népszerűsítő plakátkampányt is, City of Vienna – 12 points feliratú hirdetések lepték el az osztrák főváros utcáit, utalva ezzel a versenyen megszerezhető maximális pontszámra.

Március hatodikától az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) az osztrák közszolgálati tévével (ORF) közösen indít olyan járatokat, amelyen megjelenik a fesztivál arculata. A Bécsi Turisztikai Hivatal (Wien Tourismus) a fesztivál logóját európai körútra viszi, március 17-étől a huszonkét méteres átmérőjű gömb először Barcelonában tűnik majd fel, majd a Berlinben, Londonban, Párizsban és Milánóban szervezett promóciós turnékon látható.

Az Eurovíziós Dalfesztivál népszerűsítése már tavaly megkezdődött az osztrák fővárosában, december óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek, és a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hány óra, nap és perc van még hátra a döntőig.

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek