Csörgős teher a 128-ason

Arnold Balázs   ·   2014.04.05. 13:45
csorgo_kicsi

A 128-as számú vasútvonal Püspökladányt köti össze Szeghalmon és Kötegyánon át Gyulával. A vonalon szinte kizárólag Bzmot motorkocsik közlekednek, nagyritkán egy-egy ide keveredő Uzsgyi töri meg a monotonitást. Kiszolgáló, kezelő tehervonat alig van, a minimális teherforgalmat a füzesgyarmati MOL-telep generálja. Papíron heti kétszer van kiszolgálás, ez azonban néha változik. Általában csak néhány kocsit adnak fel, a vonatra Debrecen ad jellemzően 448-as (M44-es) mozdonyt. A Bobók teljesítménye elég szokott lenni a rövid vonatokra.

Ürmöshát megállóhely közelében halad az olajvonat<br>A képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből

A hét elején azonban egy komoly tartályvonat járt a vonalon. A füzesgyarmati MOL-ipartelepen tizenhárom kocsi kőolajat adtak fel püspökladányi rendeltetéssel. A kocsikat később az RCH egy irányvonatba sorozva továbbította Budapest felé. A nyugati országrésztől eltérően itt nem a remot Dácsiák, hanem a Bobók jellemzőek a tehervonatok élén. Ennyi kocsi, ekkora vonattömeg azonban már nagyobb mozdonyt kíván, és mivel a Szergejnek egy még nagyobb vonat jutott, Füzesgyarmatot a 321-es Csörgő szolgálta ki.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek