Debrecen: erősödő forgalom, új járatok

iho   ·   2017.01.03. 16:50
cim

2016 decemberében 11 százalékkal több, összesen 19 ezer 110 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az év egészét tekintve az utasforgalom 65 százalékkal haladta meg a 2015-ös év utasforgalmát, adja hírül a légikikötő közleménye, a teljes évi utasszám 284 ezer 400 volt.

– A decemberi hónapunk az őszi és téli hónapok közül a második legerősebb volt. Sokan választották a hazaútjukhoz ill. a karácsonyi szabadság idején is Magyarország legforgalmasabb regionális repülőterét a Debrecen Airportot – mondta Tamás László, járatfejlesztési igazgató.

„A Wizz Airrel és Lufthansával folytatott sikeres együttműködésünknek köszönhetően a jövő években folyamatosan tovább szeretnénk növelni mind az elérhető desztinációk, mind a régióba érkező és a régióból induló légi utasok számát. Jelentős bővülésre számítunk, miután bevezetésre kerül a légi irányítás (ATC) a repülőtéren és az ILS2 fejlesztési projektünk is megvalósul” – olvasható a közleményben.

A csatolt táblázat szerint 2017-ben a nyári menetrendi időszakbantovábbra is repül a Lufthansa City Line hetente háromszor Münchenbe, a többi járat mind a Wizz Airé: heti nyolc London Lutonra, három Eindhovenbe, kettő-kettő-kettő Milánóba, Párizsba és Malmőbe, utóbbi vonal március 27-étől nyit majd, csakúgy, mint a Debrecen–Tel Aviv járat. A malmői vonal egyébként a karácsonyi szünetben is üzemelt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.