Defibrillátorok több vasútállomáson

iho   ·   2015.10.09. 16:56

A győri, a hegyeshalmi és a kecskeméti vasútállomásokon helyezték el a DB Schenker Rail Hungária Kft. támogatásával beszerzett defibrillátorokat, a hivatalos átadót a győri pályaudvaron tartották. Németh Nándor, a német tehervasúti cég magyar leányvállalatának ügyvezetője kiemelte: a vállalat nem először mutatja meg szociális elkötelezettségét, 2014-ben kórházi műszereket adományoztak.

Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a most elhelyezett defibrillátorok a MÁV csoport szolgáltatásainak sorát egyfajta speciális egészségügyi szolgáltatással is bővítik. A DB Schenker Rail Hungaria Kft. a készülék használatát támogató képzést is nyújt összesen hatvan vasúti dolgozónak: állomásfőnököknek, pénztárosoknak, jegyvizsgálóknak.

A három defibrillátort az állomások jól látható részein helyezték el, a faliszekrényekhez piktogramok vezetnek el, a használati utasítás mellett hangos tájékoztatás is segíti az üzemeltetést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek