Dél-koreai kompbaleset: több mint 240 halottat találtak meg

MTI/iho   ·   2014.05.04. 09:58
gyasz0

Több mint 240 holttestet emeltek ki vasárnapig a mintegy három hete elsüllyedt dél-koreai kompból, de hatvan embert még mindig keresnek. A mentésben részt vevők vasárnap reggel hat holttestet találtak a komp negyedik szintjén, és ezzel a hivatalosan megerősített áldozatok száma 242-re emelkedett.

Elhunyt szeretteikre emlékeznek a gyászolók Szöulban. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: bbc.co.uk)

Ezt írtuk eddig a kompbalaesetről

Elsüllyedt egy dél-koreai hajó
Dél-koreai komphajó: már temetik a halottakat
Lemondott a dél-koreai miniszterelnök a kompkatasztrófa miatt
Elnöki bocsánatkérés a kompkatasztrófa miatt

A halottak utáni kutatás tizenkilencedik napja folyik, és még hatvan embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. Az áldozatok többsége tizenéves diák. Az eltűnt holttestek többsége valószínűleg a roncsban van, de egyre valószínűbb, hogy több áldozatot elsodort a tenger, mivel a komptól igen nagy távolságra találtak a vízben mindenféle tárgyakat, amelyek valószínűleg tőlük valók.

Az április 16-án elsüllyedt kompon 476 ember volt, csupán 174-en élték túl a balesetet. A legénység 15 tagját őrizetbe vették. Gondatlansággal, valamint a mentésre és a segítségnyújtásra vonatkozó szabályok megsértésével vádolják őket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Tükröm, tükröm!

iho/repülés   ·   2024.04.16. 16:00

Micsoda ötlet! A koreai fapados Jin Air tükröket szereltetett a fedélzeti poggyásztartókba. Nem kell már az ülésen tipródni, hogy kiderüljön, van-e még hely a csomagunknak.